Információk, tanácsok, javaslatok

 

Tíz számítógépből kilenc merevlemezén találhatóak személyes adatok. Elsősorban digitális képek, személyes információk, illetve a munkánkhoz nélkülözhetetlen file-ok. Közülük minden negyedik vesztett személyes adatokat az elmúlt fél évben, külső támadás, a rendszerbe bekerült vírus(ok), vagy a számítógép egyéb meghibásodása miatt.

A mai világban a legnagyobb kincs, az INFORMÁCIÓ birtoklása. Ha pótolhatatlan adatai elvesztek, nem éri el őket mert letörölte, leformázta ne adja fel, van rá megoldásunk!
 

Adatmentés rövid határidővel bármilyen adathordozóról!

Gondolja végig, elveszett adatai mennyire fontosak az Ön számára, és hogy mennyi időbe és pénzbe kerülne pótolnia mindezt!
Csupán a vállalatok egyharmada használ valamilyen szoftveres megoldást az asztali vagy hordozható gépeken, ami a lokálisan merevlemezen tárolt nagy mennyiségű adat mentésére illetve szinkronizálására szolgál.

Szeretnénk segítséget nyújtani annak érdekében, hogy minél ritkábban legyen ránk szüksége, illetve ha már bekövetkezett, ami nem hiányzott, mit tegyen (mit ne tegyen), hogy a lehető legnagyobb esély maradjon az értékes adatok visszaállítására.

 

Rendszeres biztonsági mentések készítése

A legbiztosabb és legfontosabb orvosság az adatvesztés elkerülésére.
 

A merevlemez hűtése

Tapasztalataink szerint a meghibásodások egyik fő oka a túlmelegedés. Nem is annyira az elektronikus alkatrészek túlmelegedésére gondolunk, mint inkább mechanikai részek, elsősorban fejek túlmelegedés során bekövetkező hibás működésére. Az egyik legnagyobb igénybevételnek a laptop merevlemez van kitéve. Nagyon kis szellőzőcsatornák biztosítják a megfelelő hűtést.

 

Szünetmentes tápellátás biztosítása

A tápfeszültség rövid idejű kimaradásai kedvezőtlen hatással vannak a meghajtók firmware-jére (működést vezérlő program és adat állományok összessége, amely részben magán a lemezen található). Másik kedvezőtlen hatása a feszültség kimaradásoknak a feszültségcsúcsok (spike-ok) megjelenése a tápfeszültségen, amelyek viszont az elektronikai alkatrészekre lehetnek veszélyesek.

 

Túlfeszültség-védelem beépítése

Ez összefügg az előző ponttal, azzal együtt alkalmazható.

 

Adatvesztés esetén.

Amennyiben adatvesztést észleltünk, haladéktalanul kapcsoljuk ki a számítógépet. Amennyiben egy hibás adattárolót próbálunk meg operációs rendszer alatt üzembe helyezni, nem csak attól kell tartanunk, hogy az az operációs rendszer működését teljességgel lehetetlenné teheti, de jó esély van arra is - amennyiben az adattároló eszköz még írni tud a médiára -, hogy a még meglevő hasznos fájlrendszerinformációkat is tönkre teheti. (Az operációs rendszerek beépített fájlrendszer ellenőrző/javító moduljaitól sem várható, hogy ami elveszett azt visszahozza.) Amennyiben valóban fontosak az eltűnt adatok, forduljunk szakemberhez, mert a kísérletezés a legtöbb esetben károsan befolyásolja a helyreállítást.

 

Az információ meghatározó eleme mindennapi életünknek, munkánknak. Kulcsfontosságú tehát adataink biztonsága, védelme, illetve - baj esetén - helyreállítása.

 

Az utolsó bitig! Ha rajta volt mi előássuk!

Cégünk adatmentésre specializálódott, célunk, hogy hibás, sérült vagy megrongálódott adathordozóiból a maximális adatmennyiséget kinyerjük.
Szolgáltatásainkat a piacon versenyképes, átlag felhasználó számára is elérhető áron kínáljuk.

Elveszett adatai sorsáról Ön dönt, mi segítünk döntésében!

DrByte! Az adatdoki.

0-24! Hívjon hétvégén is!