Adatmentés DVD lemezről

 

 

A DVD lemezek olvasási problémái nagy részben a szabványból eredő hiányosságokból adódnak, azaz a „ csupasz” lemezek a gyakorlati használat során igen sérülékenyek.

Ehhez a tényhez járul még az a probléma is, hogy az írható DVD lemezek esetében a gyártóknak nem sikerült az évek alatt megtalálniuk a megfelelő anyagot az adathordozó felület kialakítására, ezért az írható lemezek tulajdonosai gyakran szenvednek adatvesztést.

Tekintsük át a leggyakoribb hibajelenségeket.


A DVD lemezek karcosodnak, ezzel romlik a videók minősége és az adatok épsége is. Kevesen tudják, hogy az optikai lemezek felső, feliratozott része sérülékenyebb, hiszen már egy nem is olyan mélynek tűnő karc esetén is a tükröző vagy adathordozó réteg egy része is megsemmisülhet, így az azon a részen tárolt adataink könnyen elérhetetlenné válhatnak.

A védőlakk sérülése után a tükröző réteg oxidációja is okoz olvasási gondokat, sőt a gyengébb lemezeknél a rétegek még sérülés nélkül, kívülről befelé is lebomlanak pár év alatt.

Írt lemezeknél az írók minősége és az írható nyersanyag is igen sokféle, ezért nem ritka jelenség a nem megfelelően megírt vagy lezárt (főleg 1.4 GB kamera lemezeknél) lemez.

 

Cégünk több éve foglalkozik DVD lemezek helyreállításával és adatmentésével.
A sérült lemezeken tárolt és csak részben olvasható adatokat speciális hibakorrekciós eljárással állítjuk helyre.


Adatmentés DVD lemezről már 13.000 Ft +áfa-tól!