Adatmentés Blue-ray lemezről

 

A Blu-ray lemezek olvasási problémái nagy részben a szabványból eredő hiányosságokból adódnak,azaz a „csupasz” lemezek a gyakorlati használat során igen sérülékenyek. Az igaz, hogy a Blu-ray lemezek megakoltásakor próbálak egy a külső behatáásoknak ellenállóbb anyagösszetételt alkalmazni, mint a DVD-k esetében, de ez csak részben sikerült.

Tekintsük át a leggyakoribb hibajelenségeket.

A Blu-ray lemezek karcosodnak, ezzel romlik a videók minősége és az adatok épsége is. Kevesen tudják, hogy az optikai lemezek felső, feliratozott része sérülékenyebb, hiszen már egy nem is olyan mélynek tűnő karc esetén is a tükröző vagy adathordozó réteg egy része is megsemmisülhet,így az azon a részen tárolt adataink könnyen elérhetetlenné válhatnak.

A védőlakk sérülése után a tükröző réteg oxidációja is okoz olvasási gondokat,sőt a gyengébb lemezeknél a rétegek még sérülés nélkül,kívülről befelé is lebomlanak az évek alatt.

Írt lemezeknél az írók minősége és az írható nyersanyag is igen sokféle,ezért nem ritka jelenség a nem megfelelően megírt vagy lezárt lemez.

Cégünk több éve foglalkozik Blu-ray lemezek helyreállításával és adatmentésével.
A sérült lemezeken tárolt és csak részben olvasható adatokat speciális hibakorrekciós eljárással állítjuk helyre.

 

Adatmentés Blu-ray lemezről 20.000 Ft+áfa-tól!